Almás csók
2005.08.29. 16:49
Az Almás csók elkészítése
ALMÁS CSÓK:
* HOZZÁVALÓK:
kb. 20 darabhoz
40 dkg liszt
25 dkg vaj/főzőmargarin
20 dkg cukor
4 tojás
1,5 kg alma
1 zacskó sütőpor
1 zacskó vaníliás cukor
1 citrom leve
1 tk őrölt fahéj
csipet só
* ELKÉSZÍTÉS:
A vajat/főzőmargarint, a cukorral, vaníliás cukorral és sóval habosra keverjük. Egyenként belekeverjük az egész tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, majd a vajas krémbe keverjük és simára eldolgozzuk. Az almákat egyforma apró darabokra vágjuk, citromlével meglocsoljuk. A gyümölcsdarabokat a tésztába keverjük, őrölt fahéjjal ízesítjük. Egy tepsit kikenünk, és az almás tésztából vízbe mártott kanállal kisebb halmokat rakunk rá.
Előmelegített sütőben 200 fokon (3-as fokozaton) 15-20 perc alatt rózsaszínűre sütjük.
|