Bazsalikomos csirke
2005.08.29. 17:07
BAZSALIKOMOS CSIRKE:
* HOZZÁVALÓK:
1,2 kg-os csirke
2 dkg só
11 dkg margarin
5 dkg liszt
1 kis fej vöröshagyma
1 mk paradicsompüré
2 dl fehérbor (rizling)
1 ek bazsalikom
10 dkg eidami sajt
10 dkg sonka
2 dl tejföl
* ELKÉSZÍTÉSE:
A csirkét darabokra vágjuk, megsózzuk és 10 percig állni hagyjuk, majd lisztbe forgatjuk. Margarint hevítünk, és a lisztbe forgatott csirkét pirosra sütjük.
A maradék zsiradékban az apróra vágott hagymát megpirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, felengedjük a borral. Sózzuk, a bazsalikommal fûszerezzük, jól kiforraljuk. A lesütött csirkét a mártásba tesszük, pároljuk.
Ha puha a hús, apróra vágott sonkát és reszelt sajtot adunk hozzá és a tejföllel átforraljuk.
Köretnek párolt rizst kínálunk.
|