Barackos túrólepény
2005.08.29. 16:52
Így készül a barackos túrólepény:
Barackos túrólepény
* HOZZÁVALÓK:
40 dkg liszt
25 dkg margarin
15 dkg porcukor
1 csg vaníliás cukor
1 tojássárga
1 csg sütõpor
3 evõkanál kakaópor
Töltelék
1 kg túró
25 dkg porcukor
3 tojás
5 dkg darált keksz
1 citrom reszelt héja
1 tojásfehérje
1 kg õszibarack
* ELKÉSZÍTÉS:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összegyúrjuk, és a mélyhûtõben jól megdermesztjük. A túrót áttörjük, a porcukrot, a tojások sárgáját meg a darált kekszet hozzáadjuk, reszelt citromhéjjal fûszerezzük, végül a kemény habbá vert tojásfehérjét is lazán beleforgatjuk. Az õszibarackot szeletekre vágjuk. Egy kivajazott tepsibe belereszeljük a tészta felét a reszelõ durva fokán. Erre a túrótöltelék fele kerül, rá a barack, majd a maradék túrókrémmel az egészet beborítjuk. A tészta másik felét a tetejére reszeljük, és elõmelegített sütõbe toljuk. Nagy lánggal (200 °C) 5 percig, majd a közepesnél kisebb lánggal (170 °C) további kb. 30 percig, tûpróbáig sütjük. Amikor kihûlt, kockákra vágjuk és vaníliás porcukorral megszórva kínáljuk.
|