Cappucchino szelet
2005.08.29. 16:54
A cappuchino szelet fortélyai:
CaAPPUCCHINO SZELET:
* HOZZÁVALÓK:
tészta
6 tojás
6 evõkanál cukor
1 dl étolaj
4 evõkanál víz
2 evõkanál kakaópor
5 evõkanál liszt
1/2 csomag sütõpor
Krém
25 dkg margarin
25 dkg porcukor
2 csomag tejszínízû pudingpor
6 dl tej
1 evõkanál kakaópor
1 evõkanál darált kávé
* ELKÉSZÍTÉS:
6 tojás sárgáját 6 evõkanál cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk az étolajat, a vizet, a kakaóport és a lisztbe kevert sütõport. Jól kikeverjük és végül hozzáadjuk a 6 tojás keményre felvert habját. Sütõpapírral kibélelt közepes méretû tepsiben megsütjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük. A 2 csomag tejszínes pudingport a tejjel felfõzzük és jól kihûtjük. Összekeverjük a margarinos krémmel. Felét a kihûlt tésztalapra kenjük. A krém másik feléhez hozzáadjuk a kakaóport és a darált kávét, és ezt a sárga krém tetejére simítjuk. Olvasztott csokoládé cseppekkel díszítjük.
|