Joghurtos almatorta
2005.08.29. 17:03
1 pohár joghurt, alma, vaníliás cukor...
JOGHURTOS ALMATORTA
* HOZZÁVALÓK:
Mindent a joghurtos pohárral mérjünk ki
1 pohár joghurt
1 dl étolaj
3 dl cukor
4 dl liszt
½ csomag sütõpor
1 csomag vaníliás cukor
alma
kupica rum
citromlé
* ELKÉSZÍTÉS:
A tojást a sütõporral és a cukorral habosra keverjük.
Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a lisztet és a joghurtot, végül az olajat. Egy kivajazott, lisztezett nagy tortaformába öntjük és almacikkekkel, amelyeket tisztítás után egy citrom leve meg egy kupica rum keverékébe forgattunk, kirakjuk úgy, hogy a cikkek hegyes fele kerüljön alulra. Forró sütõbe toljuk, öt percig erõs, majd mérsékelt tûzön tûpróbáig sütjük. A formában langyosra hûtjük, utána lehúzzuk róla a tortakarikát, és a tortalappal csúsztatjuk a tálra.
|