Szilvanapi pite
2005.08.26. 19:49
HOZZÁVALÓK (100 db-hoz):
18,2 kg liszt (Bl-55), 0,9 kg élesztő, 0,15 kg só, 6,5 kg margarin, 3,6 liter tej, 1,8 kg cukor, 18 db tojás, 4–5 liter víz;
a töltelékhez:
dió, mák, ízlés szerint elkészítve és házi főzésű szilvalekvár, aszalt szilva.
ELKÉSZÍTÉSE:
A lisztet összekeverjük a margarinnal, az oldott állapotú élesztővel, s a többi hozzávalóval. A kidolgozott tésztát 25–27 Celsius-fokon 10 percig pihentetjük. 18–20 dkg-os adagokra osztjuk, s azokat 8–10 mm vastagra nyújtjuk. Egy tésztalapot körkörösen megtöltünk szilvalekvár, dió és mák töltelékkel, majd beborítjuk egy másik tésztalappal. Ezt addig ismételjük míg a tészta tart, végül megsütjük a pitét.
|